HIDRATACIJA

HIDRATACIJA i spolja i iznutra! Hidrirajte lice odgovarajućim kremama, jer ćete na taj pružiti koži neohodnu vlažnost i sprečiti isušivanje, starenje i stvaranje bora! Ne zabpravite da pijete što više vode u toku dana.

NAOČARE ZA SUNCE

Žmirkanje stvara fine linije oko očiju koje je teško ukloniti. Obavezno povedite računa da naočare imaju 99% zaštitu od UVA i UVB zraka. Nosite ih tokom cele godine i ne zaboravite da sneg reflektuje preko 80% UV zraka.

KREMA SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

Obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom, ne samo na plaži, već svakodnevno! Kad god izađete iz kuće vaša koža je izložena štetnim sunčevim zracima.

NANOŠENJE KREME

Pri nanošenju kreme nemojte stati na liniji brade. Nastavite do vrata i predela dekoltea. Svi preparati koje koristite za svakodnevnu negu su pogodni i za tretiranje ovih regija koje su isto tako izložene negativnim uticajima iz spoljašnje sredine.

PILING KOŽE

Probajte ovaj odličan prirodni piling za osveženje kože i eliminaciju mrtvih ćelija. Pomešajte 2 kašike smeđeg šećera sa 3 kašike maslinovog ulja. Ovom masom istrljajte celo telo ili zone koje želite. Istuširajte se kako to i uobičajeno činite. Nanesite hidratantnu kremu na celo telo ili tretiranu zonu. Posle ovog pilinga koža je glatka i meka. Pogodan je za sve tipove kože. Takođe je i odlična priprema kože za izlaganje sunčevim zracima (samo u preporučeno vreme) ili tretmane protiv celulita.

UKLANJANJE ŠMINKE

Obavezno skidajte šminku svako veče pre spavanja, bez obzira koliko ste umorni! Jedino na ovaj način koža može tokom noći da diše i aktivira svoje prirodne sisteme za regeneraciju.

ISHRANA

Pravilno izbalansirana ishrana najviše utiče na lep i zdrav izgled vaše kože. Uključite u svoj dnevni meni što više voća i povrća. Jedite losos i orahe jer su bogati omega 3 mastima koje sprečavaju stvaranje bora. Konzumirajte citrusna voća i spanać jer podstiču stvaranje kolagena koji povećava elastičnost kože. Likopen iz paradajza i crvenog grejpa štiti kožu od štetnih sunčevih zraka. Umesto kafe pijte zeleni čaj, pokazao je odlične efekte na kožu u svim istraživanjima. Izbegavajte šećer jer utiče na starenje kože!

Imate pitanja ili tražite savet? Pitajte naše eksperte

Imate pitanja ili tražite savet? Pitajte naše eksperte