Acne Intensive Formula – SET

Rešite se akni jednim klikom!

3.490,00 din. 2.470,34 din.

Količina:

Deset godina iskustva i hiljade zadovoljnih korisnika!

35% popusta uz dostavu uračunatu u cenu

 

 

Broj artikla: kbfm01 Kategorija:

Opis Proizvoda

AIF je bogat aktivnim sastojcima prirodnog porekla koji deluju na patogene faktore u nastanku akni:

 • Kontroliše pojačano lučenje lojnih žlezda i orošavanje na njihovim izvodnim kanalima.
 • Ima snažno antiseptično dejstvo.
 • Uspešno rešava problem inflamatornih akni (bubuljica) stvaranjem banalnih otvorenih komedona (mitisera) koji se pod kontrolom stručnog lica bezbolno uklanjaju.

VAŽNE NAPOMENE!

U početku tretmana može se javiti osećaj peckanja i lagano crvenilo. Ukoliko dođe do ovakve reakcije, preparat treba isprati mlakom vodom.

Acne Intensive Formula, kao i drugi preparati a lokalnu primenu, NE MOŽE se koristiti u tretmanu teških i vrlo teških oblika akni (Acne nodulocystica, Acne conglobata). Teški oblici akni leče se sistematskom terapijom i Future Tech tehnologijom pod nadzorom dermatologa.

Jednom dnevno, najbolje ujutru, posle umivanja lica mlakom vodom i blagim sapunom, očistiti lice losionom Acne Intensive Formula.

Jednom dnevno, najbolje uveče pre spavanja, naneti u tankom sloju kremu Acne Intensive Formula i lagano utrljati vrhovima prstiju. Sačekati da koža potpuno upije.

 

Sastojci kreme od 20 ml: AQUA, GLICOLIC ACID, GLYCONOLACTONE, AMMONIUM GLYCOLATE, BENZOIC ACID,  ALLANTOIN, VVITCH HAZEL DRIED EXTRACT (Hamamelis virginiana), POLYOXYETHYLEN SORBIAN MONO-STEARATE, VVHITE SOFT PETROLATUM, CAPRILIC CAPRYL TRIGLYCE RIDE, GLYCEROL, CETYL ALCOCHOL, ISOPRPYLMYRISTATE.

Sastojci losiona od 200 ml: AQUA, SALICYLIC ACID, SODUM LAURYLSULFATE, CAMPHOR, MENTHOL, THYMOL, PROPYLENGLYCOL, GLYCEROL, AETHANOL.

Acne Intesive Formula je preparat bez parabena i bez parfema. Nije testiran na životinjama.

Proizvod je ispitan i odobren u Gradskom zavodu za Javno zdravlje Beograd.

U početku tretmana primetila sam da su mi se pojačano pojavile bubuljice i osećam peckanje kada nanesem losion. Da li su to normalne reakcije? Da li treba da prekinem korišćenje?

Peckanje, crvenilo, ljuspanje kože mogu se pojaviti u pojedinim slučajevima u procesu navikavanja kože na proizvod i nisu razlog za paniku niti prestanak tretmana. Za par dana će se povući prvo crvenilo, a uskoro i bubuljice. Što se tiče pojačane pojave bubuljica, u pitanju je normalna reakcija kože na kremu koja je počela da izvlači na površinu nečistoću koja postoji ispod kože, pa može izgledati kao da je samo pogoršala stvari. Opet nema razloga za brigu, jer nakon te početne reakcije, za nekih desetak dana, možete očekivati da će se stanje poboljšati.

 

Koristim ACNE INTENSIVE FORMULU Prof. dr M.Milojevića već 3 nedelje i primećujem samo malo poboljšanja. Da li će se i kada moje lice u potpunosti očistiti?

Jedan komplet ACNE INTENSIVE FORMULU Prof. dr M.Milojevića je otprilike dovoljan za mesec dana redovne upotrebe. U toku ovog vremenskog perioda može se očekivati da će u potpunosti biti otklonjeni blaži oblici bubuljica. Nakon četiri nedelje možete bez ikakve bojazni (a čak je i poželjno), nastaviti korišćenje proizvoda kako biste u potpunosti sproveli tretman tj. normalizovali rad lojnih žlezda i izbegli ponovno vraćanje bubuljica. Tretman najčešće traje između dva i tri meseca.

 

Da li ACNE INTENSIVE FORMULU Prof. dr M.Milojevića stvarno pomaže? Toliko reklama ima i koristio sam mnoge proizvode koji mi nisu pomogli, pa sam malo skeptičan.

ACNE INTENSIVE FORMULA Prof. dr M.Milojevića je ispitan i odobren u Institutu zdravlja Srbije Dr. Milan Jovanović Batut P.O. Preparat ne sadrži hormone, sastavljen je od sirovina prirodnog porekla i ni na koji način ne može oštetiti kožu. Na tržištu Srbije je od 2006. godine i dosadašnji rezultati su veoma zadovoljavajući. AIF se prodaje i na ruskom tržišu, a putem naših predstavništva ACNE INTENSIVE FORMULU Prof. dr M.Milojevića možete nabaviti i u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

 

Jel ima štetnih efekata kod korišćenja ACNE INTENSIVE FORMULU Prof. dr M.Milojevića?

Nikakvi štetni efekti kao posledica primene losiona i kreme nisu zabeleženi. U početku tretmana moguće su pojave crvenilo, peckanje i blago ljuspanje kože, ali su to samo propratni efekti u fazi navikavanja kože na preparat.

 

Da li ACNE INTENSIVE FORMULA Prof. dr M.Milojevića otklanja ožiljke?

Proizvod je namenjen prvenstveno otklanjanu bubuljica. Od naših korisnika smo dobili informaciju da su tokom korišćenja primetili da su se povukli i blaži ožiljci, pingmetisane fleke koje ostaju nakon bubuljica, kao i mitiseri. Na dublje, starije ožiljke, preparat, nažalost, ne deluje.

Akne ili bubuljice, predstavljaju oboljenje lojnih žlezda, a nastaju kao posledica poremećaja u radu lojnih (sebacealnih) žlezda u koži. Iako od ovog problema uglavnom pate tinejdžeri, dešavaju i kasni oblici akni kod odraslih osoba.

 

Tipovi bubuljica

 • Otvoreni komedoni (mitiseri). Crne tačke koje se pojavljuju na koži. Nastaju kao mešavina kožnog loja (sebuma) koji produkuju lojne (sebacealne) žlezde i orožalih ćelija kože koji se nagomilavaju u porama (folikulima), odnosno, otvorima dlake. U dodiru sa kiseonikom ova supstanca oksidira i tamni.
 • Zatvoreni komedoni. Beli okrugli čvorići ispunjeni beličastim čvrstim sadržajem, prečnika 1-2 mm. Ukoliko dođe do zapaljenja u zatvorenim komedonima nastaju pustule (gnojanice) – crveni čvoriči prečnika do 0. 5cm u čijem centru je beličasti sadržaj, koji se pod pritiskom ili spontano može istisnuti. Ako se zapaljenje nastavi gnojanice mogu preći u teže kliničke oblike – ciste, šupljine prečnika oko 1 cm, koje su ispunjene zapaljenskim materijalom.

 

Uzroci nastanka bubuljica

 • Genetska predisponiranost. Jedan od osnovnih razloga za pojavu bubuljica.
 • Hormonski poremećaji. Osim sklonosti kože da produkuje više orožalih ćelija u otvoru kroz koji prolazi dlaka i povećanoj produkciji sebuma (loja – lipidne materije koja gradi zaštitni sloj na koži i održava normalnu vlažnost kože) u nastanku akni ulogu imaju i hormonski poremećaji (količina testosterona).
 • Povećan broj mikroorganizma u folikulima dlake. Iako predstavljaju deo normalne flore kože, neki mikroorganizmi, kao što je pytirosporum ovale, ukoliko postoje u povećanom broju, dovode do nastanka akni.
 • Određeni poremećaji metabolizma ili bolesti unutrašnjih organa. Ovi faktori takođe mogu imati ulogu u nastanku akni.
 • Hemijska jedinjenja. Anabolički steroidi i pojedina kontraceptivna sredstva predstavljaju učestale faktore nastanka akni i bubuljica.
 • Menstrualni ciklus. Pojava akni pred menstrualni ciklus je česta pojava kod devojaka i žena.
 • Alergijske reakcije, stres, poremećaji u imunološkom sistemu.
 • Seboreja i slična oboljenja. Daju primetan podsticaj pojavi bubuljica. Seboreja, poremećaj u radu lojnih žlezda usled koga dolazi do pojačanog lučenja beskorisnog kožnog loja, karakteriše „masna koža“, odnosno masan sjaj.
X